Бедствено положение и в Плевенска област заради африканската чума по свинете

Свързани новини

24.07.2019 11:14 0 | Прочетена (816)

Областният управител Мирослав Петров обяви бедствено положение в област Плевен във връзка с африканската чума по свинете в частни стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене, предаде БНР.

Разпоредено е органите на Областната дирекция за безопасност на храните да организират цялостната дейност по координация, взаимодействие и изпълнение на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони.

Полицията трябва да охранява всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза. Областният управител разпорежда кметовете на населените места в област Плевен да оказват пълно съдействие.

В хода на провежданите действия, при необходимост, да бъдат използвани човешки ресурси и техника на Министерство на отбраната и военните формирования на територията на общините на област Плевен. При изпълнението на дейностите да се вземат всички необходими мерки за опазване здравето и живота на участниците в тях като се провеждат нужните инструктажи.

Бедственото положение влиза в сила от днес, 24 юли, и ще продължи до 31 юли 2019 година, като срокът при необходимост може да бъде удължен.

 

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |