Врабчетата у нас са намалeли с 30% през последните 10 години

10.05.2019 10:34 2 | Прочетена (316)


„Врабчетата намаляват и това е факт“, коментира Мариана Вълчева от Българското дружество за защита на птиците БДЗП. Тя допълни, че през последните 10 години тяхната численост се е свила с близо 30%. Именно този факт е реален показател за случващото се около нас и средата, в която живеем. Презастрояване, замърсяване на въздуха, липса на достатъчно зелени площи, високи нива на шума – това са само част от причините, поради които популацията на някои от птиците в градовете намалява. Експертните проучвания сочат, че негативните фактори, които влияят върху състоянието на популацията на врабчетата, са предпоставка за влошаване качеството и на живота на хората.
Сердика Център се включва в кампанията „Ние броим врабчетата“, която чрез доброволци има за цел да направи мониторинг на броя врабчета, за да бъдат установени тенденциите и предприети необходимите мерки за опазването на врабчетата и други видове птици в градовете.
На 12 май, от 12.00 часа в Сердика Център (Голямата ротонда, ниво -1) всички желаещи могат да се включат в образователната кампания и заедно със своето семейство да изработят хранилки за птици. Представителите на БДЗП ще запознават всички посетители с любопитни подробности за света на птиците, а специални награди ще очакват малки и големи. Работилниците за хранилки ще се проведат в уикендите 11-12 и 18-19 май.
Специална инсталация, посветена на кампанията, показва полета на птиците и впечатлява всички гости на търговския център. 500 птици в полет са част от внушителното произведение, за чиято направа са ангажирани професионални архитекти. Лицата на Сердика Център – популярните блогъри Cvetybabyи Валери Йорданова предизвикват всички да последват профила на Serdika Center, да се снимат пред инсталацията до 26 май и ще имат възможността да спечелят почивка за двама на остров Крит за 4 дни през месец юли с включени хотел и самолетни билети, предоставени от UsitColours.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

  • 002 Jamesnunda
    22.05.2019 07:58

    Marketing System обеспечит Вам комплексный подход в рекламе. https://all-bz.ru/ Передаем многолетней работы над различными инструментами маркетинга своим клиентам: -только лучшие наработки -только реальные результаты -слаженная работа команды -еженедельные отчеты (по эффективности рекламы) -поэтапное выполнение задач (вы получаете отчет на каждом этапе) На данный момент готовы взять 5 компаний на создание рекламных компаний в Яндекс Директ и Гугл Эдвордс. Не уверенны что вам это нужно? Оставьте заявку на https://all-bz.ru/ и БЕСПЛАТНО проведем разведку вашей ниши и конкурентов, предоставим отчет и прогноз результата который можем вам принести. Комплекс наших услуг: -Дизайн и фирменный стиль -Разработка сайтов -Настройка контекстной рекламы -Настройка таргетированной рекламы -Email маркетинг -SMM продвижение -Автоматизация продаж -Отдел продаж под ключ Звоните сейчас и получите бесплатный расчет в течении часа! тел: 8-962-447-04-56

  • 001 JosephBeami
    14.05.2019 21:17

    an stimulatingsacrifice To be fit click on the link below https://drive.google.com/file/d/1piWwsyTdfqYpjshN0u-x3R7ypxdbBw8P/preview

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |