МЗХ отказа защита от градушки на столицата

Свързани новини

22.07.2014 16:33 0 | Прочетена (13992)

Застрахователите и хората, на които колите и прозорците на къщите бяха потрошени от градушка миналата седмица, спокойно могат да си пратят сметките на земеделския министър Димитър Греков. Защо ли? Ами, защото подчинената му агенция за борба с градушките отказа и преди, и сега защита на София и цялото Софийско поле, където освен бая народ има доста хиляди декара земеделски насаждения. Този факт бе потвърден от Столичната община.
Оправданието е „няма пари”. Това обаче е чиста проба долна лъжа в характерния стил на МЗХ.
На 9 юли правителството преведе на Министерството на земеделието 3,4 млн. лв. точно за борбата срещу градоносни облаци. Кой мислите, че доставя на МЗХ ракетите за целта? Ами Цветан Василев с Дунарит.
С какво помогна това пълнене на гушите на земеделските сановници и фирмата от кръга на банкера – беглец, след като точно седмица по-късно милионният град беше поразен от зловеща градушка.
Интересно е, че десет дни преди превеждането на парите за ракети, шефът на агенцията за борба с природното явление инж. Николай Николов отчете прекрасна подготовка за бъдещите валежи, която видяхме сами колко прекрасна се оказа, както и „добра зареденост с ракети”.
Как тогава да си обясним, че бюджетът на службата от 6,1 млн. беше надут с 60%, посредством допълнителните 3,4 млн. спешна помощ, каквато няма за истинската медицинска Спешна помощ?
Ами валяло е в нечий джобове. За 30-те процента рушвет, каквато е вече мизата в земеделското ведомство ще четете на фаталната страница 13 в нашата вестникарска поредица за Мистър и министър 30%.
Накрая само ще допълним, за да ви дадем представа за какъв грабеж става дума, че ако тази година за борба с градушките, с които отговорните за това Греков и компания не щат да се борят, правителството троши 9,5 милиона лева народна пара, миналата година се е минало с 4,3 млн. Което е по-малко от половината пари.
Накрая, да благодарим, че вчера градоносният облак от Кюстендил не се посипа над София от 11 до 13 часа, както се очакваше.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |