Враца гори 3 дни

04.05.2012 16:21 0 | Прочетена (2040)

Въздухът във Враца е с нормални показатели, увери министърът на екологията Нона Караджова по повод пожара във Враца, който гори трети ден. От тази нощ хората се оплакват от дихателни проблеми, заради надвисналия над града облак от токсични вещества.

Пожарът на площадката на "Екобулсорт" във Враца лумна на 2 май към 19 часа. По последни данни са изгорели 400 тона сепарирани отпадъци (пластмаса, текстил и хартия). Причините продължават да се изясняват.

Караджова обясни, че лабораторията на Изпълнителната агенция по околна среда за измерване на въздуха е там, няма рискове за здравето на хората, въпреки неприятната миризма, предадоха БНР и БНТ.

Вредни емисии във въздуха няма и показателите за неговите качество са в допустимите норми, съобщи Тодорка Георгова, директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Днес пожарникари гасят вече тлеещите бали. Мобилизирани са всички противопожарни коли, фадроми и водоноски на Гражданска защита и БКС. Огънят в складовата база за временно съхраняване на битови отпадъци бе ограничен в четвъртък на обед. Огнеборците започнаха да преместват боклука бала по бала, за да го заливат с вода.

В петък във врачанските училища не се учи по решение на общинския кризисен щаб. Това се налага, за да се спазят препоръките да се излиза навън само при крайна необходимост. Децата от градините не се извеждат на разходка, за детските заведения са раздадени над 500 марли.

Началникът на врачанската противопожарна служба Николай Димитров съобщи, че се очаква в събота да приключи окончателното гасене.

снимка: бта

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |