Груб натиск на Тома Белев върху Нона Караджова

Свързани новини

19.02.2013 12:12 0 | Прочетена (2878)

След като на 8 февруари стана ясно, че консорциум между „Зелени Балкани“, представляван от Тома Белев, и фондация „Биоразнообразие“ на Петко Цветков, са подали документи за участие в търг за актуализация на плана за управление на парк Пирин на стойност 1милион  650 хиляди лева, се появи информация, че предстои усвояване на 19 милиона лева за дейности в Национален парк „Пирин“. Това, а не опазване на природата е основната причина, поради която коалиция „За да остане природата в България“ организира поредица от протести, пресконференции, митинги, шествия и бдения. Вече е недвусмислено, че при зелените ескалиращите екологични искания, усвояването на средства и политическите амбиции вървят ръка за ръка, съобщиха от Природата за хората.

Паралелно съществува и друга цел на натиска: след спечелването на поръчката за актуализация на плана, при изготвянето му да се заложат такива параметри, които да превърнат целия Пирин в Биосферен резерват под шапката на ЮНЕСКО с тотална забрана за развитието не само на зимния туризъм, но и на пашата, къмпингуването, алпинизма,билкарството, катеренето и други човешки дейности , които сега са разрешени.

Припомняме, че само за изготвянето на зоните „Натура“ в България само „Зелени Балкани“ са получили 9 милиона лева.

Предстои обявяване и на търгове за актуализацията на плановете за управление на Национален парк „Рила“ и природен парк „Витоша“. Това е достатъчно основание да очакваме нови протести на зелените, породени от финансовите параметри на поръчките, допълват от Природата за хората.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |