Защо Дънди се плаши от въпросите на 19’

Свързани новини

05.11.2012 15:38 0 | Прочетена (2343)

Нечувани низости стигна нивото на синдикализма в България преди дни. Миньори бяха организирани от профсъюзите да протестират в името на работодателите си от добива на метали. Уж някой искал да гони от България въпросните чужди компании. Сякаш, дори това да беше вярно, ние не можем и сами да добиваме и да печелим от собствените си земни богатства, както апропо и сме записали в нашата конституция!
Такова чудо не е познато в света, защото се предполага, че работниците и капиталистите имат различни интереси, а от класовата им борба се е родил цял обществено – икономически строй. Ала у нас, както казваше Стратиев, живеем в страната на неограничените невъзможности.
Може би окрилени от тази акция, едни от протестиращите – канадците от Дънди, вече от месец не отговарят на въпроси на 19’, свързани с дейността им в нашата държава. Дали не са наясно с основния принцип в журналистиката и в живота – няма неудобни въпроси, има отговори, които някой не може или не иска да даде? 
Ние публикуваме въпросите, за да можете и вие да направите своите изводи:  
Нормално положение или грабителство е според вас 0,75% от златото, добито от недрата на България да остават за нея?
Как успяхте да убедите царското правителство да намали този скандално нисък дори по африканските разбирания процент наполовина – от 1,5 до 0,75% от стойността на добива?
Какви пари внесе миналата година Дънди в бюджета от находището в Чеполеч?
Струва ли ви се това достатъчно на фона на почти ежедневните микроземетресения, напуканите къщи, замърсената река, замърсената природа в района?
Защо се наложи полицията и следствието да привикват всички, подписали петицията срещу находището в Родопите?
Не ви ли притеснява фактът, че находището застъпва и Натура 2000?
От каква глоба е заплашена България – следователно данъкоплатеца, от ЕС заради нарушаването на Натура 2000?
Как се отнасяте към нарушаването на конституционното и законовото изискване добитите от недрата ценни природни богатства да не могат да бъдат изнасяни от родината и по какъв начин е уредено изнасянето им от Дънди?
Какви такси се заплащат за добиването на изключително ценни материали като уран и германий, успоредно със златото?
Защо концесията в Челопеч работи и се разширяват мощности, въпреки изричната забрана на ВАС?
Как стоят нещата с липсващия ОВОС за новите мощности?
Как обяснявате факта, че повечето еко експерти, които трябва да вземат решения на държавно ниво във връзка с дейността по добива, участват в спонсорирани от Дънди органи и организации, а има и такива, които са в роднински отношения с отговорни служители на компанията – случая в Крумовград?
Как си обяснявате, че ПП Зелените, част от кръга на Иво Прокопиев, не протестира срещу златодобива?
Има ли нещо вярно в съмнението, че няма как държавата да се отказва от защитата на своите интереси в полза на компанията, ако не са подкупени политици на високо равнище в последните четири правителства?

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |