Принц Уилям: Спрете убийствата на носорози!

Свързани новини

03.01.2013 10:45 0 | Прочетена (1931)

Най-колоритните диви животни на Африка в днешно време оцеляват благодарение на обособени резервати. Но за бракониерите прегради няма. Само в рамките на две седмици в кенийския резерват Лева бяха убити пет носорога, което си е истинско клане. Убитите животни са на територията на един от най-добре охраняваните резервати в Африка. Най-кървавият месец на най-кървавата година в историята накара херцога на Кеймбридж принц Уилям да призове за спешни действия, за да спрат убийствата.

Смъртта се появи именно в резервата Лева в Кения, където принц Уилям е редовен посетител. Само за два дни в началото на миналия месец са открити застреляни четири черни носорога, пише британският вестник Таймс.

Миналата година бе намерен убит 6-годишният бял носорог Макс, станал любимец на принц Уилям. Животното е простреляно със 17 куршума, а рогът му е отрязан, за да се продаде в Азия, където го ползват в източната медицина. На черния пазар цената на ценния продукт е много висока.
Кеймбриджският херцог посети резервата през 2001 година с благотворителна мисия, а 5 години по-късно се върна, за да види новородения Макс и оттогава това животно се бе превърнало в негов любимец.
Белият носорог е най-едрият представител на семейството, но популацията му е силно ограничена и се намира под защита. Квотите за отстрел по линия на международния ловен туризъм са минимални, а цената може да достигне 50 хиляди долара.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |