Първанов пак на лов с държавни пари

Свързани новини

21.12.2012 15:23 0 | Прочетена (2058)

Георги Първанов откри зимния ловен сезон, пише Уикенд. Бившият държавен глава, който стана прословут по време на двата си мандата с разточителните ловни турнета у нас и в чужбина, не се е отказал от хобито си да трепе дивеч.

Миналия петък рано сутринта Гоце напусна панелното жилище в блок №9 в квартал "Красно село" и отпраши на лов за вълци в Етрополския Балкан с държавната лимузина "Мерцедес" S класа. Двама охранители от НСО чинно натовариха в огромния багажник на бронираното возило ловните пособия на Първанов за предстоящата му авджийска акция.
Запознати с ловните предпочитания на Първанов твърдят, че в студено време експрезидентът предпочита да убива вълци и глигани.
След един ловен тур на Гоце - през есента на 2009 г., социалистът се сдоби и с незаконна вълчица. Първанов сам се изфука, че е пощадил животът на вълк, за да го опитоми. Дивото животно бе кръстено "Зорница" и бе отглеждано незаконно в държавната вила "Калина". След като избухна скандал, вълчицата Зорница бе дадена за отглеждане в Държавно ловно стопанство "Витиня".
Гоце не членува в ловна дружинка, а ходи на лов с отбрана компания от висши държавни чиновници и мастити бизнесмени. Баровските ловни излети на Георги Първанов започнаха преди повече от 9 години, малко след като роденият в с. Сирищник социалист се възкачи на президентския стол. Гоце набързо си издейства ловен билет и започна безмилостно да избива всевъзможен дивеч. Легенди се носят замилионите, които България е платила за кръвожадното хоби на Георги Първанов. Добре известен факт е, че политикът притежава десетки ловни карабини, а най-скъпата от тях е на стойност 50 000 лв. Част от пушките на Първанов са подарък от скандално известния оръжейник Десислав Делев, чиито складове край Петолъчката избухнаха преди няколко месеца и убиха трима души, припомня Уикенд.
Днес, когато Георги Първанов не е държавен глава, ловните излети продължават с пълна сила и то с екстри, плащани от данъкоплатците.
"Редно е да ходи на лов със собствен автомобил, а не с лимузината на НСО. Освен това е твърде съмнително, че Първанов плаща от джоба си таксите за простреляните животни в частни ловни стопанства", одумват авджийското хоби на Гоце съкварталците му от "Красно село".

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |