Андреа скочи срещу крадците и убийците на кучета: „Къде спят институциите?“

Свързани новини

17.04.2014 13:20 0 | Прочетена (129599)

Андреа, която е зам-председател на организацията „Зоополиция – да спрем издевателствата над животни“ е засегната от съвсем пресен случай в нашата държава. По повод кражбата на кучето Доро, звездата скочи срещу институциите: „Къде спят институциите? За какво е този измислен закон за животните, като дори не ги защитава? Щом едно домашно куче може да бъде откраднато, за да бъде разфасовано за медицински нужди, как да опазим животните на улицата?  Потресена съм, огорчена съм от това, което се случва!“                       
На 06.04.2014г пред  Била – Хиподрума, спирка Лагера, откраднаха кучето  ДОРО – Голдън ретривър на 9г. Стопанката му го оставя пред магазина, докато пазарува.
От снимките от камерата пред Била става ясно , че крадлите са Христина Дочева и Дочи Плочева-майка и дъщеря. Качват Доро в черно Ауди -6, модел около 2000г.
Драмата с откраднатото куче приключи с щастлива развръзка. Полицаи от 6-то и 4-то РПУ са осигурили достъп до имота на бул. "Витоша", 150 - бл. 70, вх.Б, ет. 4, където животното било отведено. По-късно се оказа, че същите жени, взимали животни и ги изкормвали, за да продават след това червата им за медицински нужди.
Семейството лекари и по-точно Христина Дочева работи в болница ‘’Света Екатерина’’.
Съседи разказват, че тези хора се занимават с животни и има нещо нередно. В мазето е имало нещо като лаборатория където са обработвали животни .Често изхвърляли от там части от животните в черни найлонови пликове. Деца са видяли умрелите животни когато един от пликовете се е скъсал. Разнасяла се е ужасна миризма на която съседите не издържали, и извикали ХЕИ ,след което мазето се освободило и дейноста продължила в селото им Росоман. Преди две години в предаването ‘’Съдебен спор’’ жена от въпросното село повдига обвинение и се завежда дело .Причините за делото били същите-множество животни и неуписуема смрад. ИМОТА БИЛ ПЪЛЕН С КУЧЕТА, ИЗГЛЕЖДАЛИ УЖАСНО.НАЕТИЯ ГЛЕДАЧ Е ЧОВЕК С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ,АЛКОХОЛИК,ДОКАЗАНО ПРАКТИКУВАЛ СОДОМИЯ С ЖИВОТНИТЕ.
За жалост това не е всичко. Въпросната Христина Дочева  е позната като некоректен осиновител. Дочи, явно е човекът, ровещ из нета и намиращ обявите. След това по телефона се свързват и дъщерята, и майката. Майката Христина Дочева, не крие името си. Всеки път се предствя като Ина Дочева, обещава безкрайно добри грижи за животните. Обяснява, че е лекар (всъщност в момента е лаборантка в известна частна болница). Срещите се уреждат някъде навън. Рядко двете жени ходят по срещи. Обикновено на срещите пристига мъж, за когото предварително по телефона е обяснено: Той много не обича животните, но  ни помага. Обяснението е, че животните ще се гледат в къща извън София, при прекрасни условия.
След като бъдат взети, е невъзможно да се осъществи контакт с осиновителите. Първите случаи, до които стигнахме, свързани с въпросното семейство са още от 2000 г.

От пострадали и заинтересувани хора през 2008г. се правят  няколко огледа на къщата, която се намира в с. Росоман. След което се наема детективи. Събират се от хора от форума 1000 лв.
‘’Във времето, в което детективите разследваха случая, ние успяхме да вкараме в къщата в Росоман свой човек. Намерихме обява за търсене на кравар. Телефоните съвпадаха. След „интервю” на нашия човек, той бе нает на работа в къщата.’’

Информацията от  вътрешният човек:
40-50 кучета, които се хранят с 3 кг крака, накиснати в казан 40 литра с топла вода и хляб.
Кучетата са в къщички, вързани на вериги; клетки, постлани със слама и дървени скари.
Има 2-3 чувала с гранули, които понякога се носят към горните етажи (при породистите кучета).
Изискването на Фондацията е на всеки 20 кучета да има един човек –гледач. Затова всички се водят гледачи на кучетата.
В момента има в къщата на горен етаж около 10 котки (по думите на работещ там, който се похвалил, че преди време ги бил „поизбил с въздушната пушка”).
Има и няколко самоеда и хъскита.
Селскостопанските животни се хранят с плесенясало сено, млякото е за лична консумация.
Умрелите животни се изхвърлят на сметището на селото, заедно с всичкия боклук от къщата.

Останалите (доста на брой) котки се гледат в апартамента в София - 4-стаен, всички живеят там – бабата, Дочева, мъжът й (също лекар), дъщерята - Дочи. В апартамента има и 4 самоеда /белязани с червена боя на челото, неясно защо/ и 1 овчарка. Вероятно не се извеждат. Има и около 40 котки. В апартамента силно мирише на животни.
От детективите:
  От посочените горе действия не се събраха данни за умишлено умъртвяване на домашни любимци от страна на г-жа Дочева или от хората работещи сега за нея в посоченият обект в с.Росоман към времето на настоящето експертно проучване.
   От събраната от работещия по случая екип информация, се прави достоверният извод, че по-скоро става въпрос за финансово облагодетелсване чрез присвояване на част от парите получавани от г-жа Дочева от немски дарители.
   Сумата получавана на месец за приютяването и грижите за животните е около 10 000 лв. На месец, според нашият източник. В действителност дневната разкладка за храна на животните е 0,80 ст. на бройка. На ден за тази цел се хранят с 7 кг. пилешки крака и 40 бракувани хляба / получавани от хлебарница в кв. Лозенец/.
   В момента на разработката в обекта в с. Росоман има към 90 животни от които 4 самоеда, 2 ротвайлера/ които са собственност на т.нар. управител Павел/ , а останалата част са непородисти кучета. В 4 стайния си дом г-жа Дочева с мъжа си и дъщеря си / медици и двамата в т.нар. клиника на Чирков за гръдна хирургия/ отглежда към момента 6 самоеда , 1 немска овчарка и около 40 котки. Имунизират се главно породистите животни,които се отглеждат с цел продажба.   На персонала в обекта в с. Росоман е забранено да допускат външни лица, както и да дават информация, поради редовните неприятности с защитни организации и лица дарители на животни и пари.
(Тази информация не може да претендира за 100% достоверност, тъй като се основава на разговори с работещите вътре, които са разказали горните неща пред непознати хора - детективите (като те, разбира се, не са се представили като такива).
Непроверени данни:
Преди години Христина Дочева е работила като патолого-анатом, в болница.
Преди около 15 години е имало сигнал за събиране на котки в мазето й. Направената проверка потвъждава това. Защитата й била, че има позволението на г-н Иван Татарчев, тя, като „природозащитник” да отглежда и спасява тези котки. Г-н Татарчев е потвърдил това. След проверката животните изчезнали от мазето.

Пускани са жалби до много места от жителите на селото ( не заради притеснения за кучетата и нехоманното отношение, а защото  се чувстват неспокойни от всичко което става там, а и от това че кравите и замърсяват реката). Хората там са на нокти и никой не знае какво точно се случва с тези животни. Тамошните предпологат ,че с тях се правят опити, а от червата на кучетата се правят конци( тъй като и Христина и мъжът и са лекарски лица може би правят конци от естествени тъкани за да печелат от това). Мъжът на  Христина ( също лекар) има лаборатория. Труповете на кучетата се изхвърлят някъде, като преди това се омешват с ест. тор от кравите. От доверен източник: там за момента има 70 кучета. В апартамента в София има 25 котки и 6 кучета. Всички те се гледат в клетки.  

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |