Руски милиардер се опитва да спаси бездомните кучета в Сочи

Свързани новини

07.02.2014 14:59 0 | Прочетена (83965)

Правителството на страната е разрешило на дружество за отстраняване на вредителите да отърве града от стотиците бездомни кучета преди олимпийската церемония по откриването в петък, вярвайки, че  ще  бъде твърде опасно те да бъдат наоколо.

За борба с това решение, от което се възмущават  любителите на животни, руския милиардер Олег Дерипаска  финансира спасителна акция чрез благотворителната си организация ,,Волнео дело" .

" Беше ни казано, или ще вземете всички кучета от олимпийското село, или ние ще ги застреляме , " каза Олга Мелникова пред Ню Йорк Таймс, която е координатор на усилията за спасяване.

Спасителна количка сега прави своята обиколка около олимпийското село и прибира бездомните животни в импровизиран подслон , наречен PovoDog , от руската дума " поводок " ( каишка ) . Около 80 животни се приютяват в момента. Много от местните жители смятат, че това са изоставени домашни животни или техните потомци. Избиването на кучета започна през октомври и вече около 300 кучета са били убити всеки месец чрез инжектиране на химикал , който ги кара да се задушат .

Марк Адамс , говорител на Международния олимпийски комитет , каза пред репортери, само че "Би било абсолютно погрешно да се твърди , че всяко здраво куче ще бъде убито . "

В същото време работниците се надяват, че благодарение на техните  усилия и грижи кучетата ще оцелеят и ще бъдат заедно с феновете, които присъстват на Олимпийските игри.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |