"Стиснатият" Дянков виновен за Дюнигейт

Свързани новини

23.07.2013 13:41 0 | Прочетена (920)

Оказа се, че бившият финансов министър Симеон Дянков носи вина за застрояването на Черноморието в последните години и по-специално за скандала “Дюнигейт”. Това стана ясно от съобщение на президентската пресслужба до в-к “Преса”, в отговор на питане за ролята на президента Росен Плевнелиев в проблемното строителство. Запитването беше отправено по повод твърдението, че Росен Плевнелиев като министър на регионалното развитие и благоустройството не си е свършил работата по заснемане на Черноморското крайбрежие. Изготвянето на такава карта е от ключово значение за спиране на застрояването в защитени територии, каквито са дюните, например.

Оказа се, че Плевнелиев многократно е молил финансовия министър Дянков да отпусне пари за проекта, но той не се е съгласил. От президентството уточниха, че Росен Плевнелиев не е издавал заповед за прекратяване на процедурата.

Обявени са четири търга за изготвяне на специалните карти. Те са открити през 2008 година, но поради липса на финанси са прекратени през 2011 година по заповед на Агенцията по кадастър – Александър Лазаров.

От президентството изтъкват, че и в бюджета за 2009 година не са били предвидени средства за такива карти. В отговор шефът на регионалната комисия в парламента Димчо Михалевски коментира, че в бюджет 2009 имало авансови средства за заснемане на крайбрежието, но плащането трябвало да стане през 2010-2011 г.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |