Кой плаща на Зелените да протестират?

17.07.2013 16:52 0 | Прочетена (920)

Крайно време е да разкрием истината и да се опитаме да осветлим някои от основните организатори на спонтанните митинги и протести в страната. Кой стои зад тях и “зелените” фигури, които се появяват, действително ли са природолюбители. Да видим първо нелицеприятните и почти криминални факти:

До неотдавна съпредседатели на ПП “Зелените” са Андрей Ковачев, Деница Петрова и Петко Ковачев. В момента съпредседатели на ПП “Зелените” са: Андрей Ковачев, Борислав Сандов и Даниела Божинова, пише в техния сайт. Близки до ПП “Зелените” твърдят, че главен участник в създаването на организацията е Консервативната екологична партия на Филип Димитров.

ПП "Зелените" станаха известни около искреното желание на българите да няма проучване и добив на шистов газ с дейността на самопровъзгласилите се за организатори Борислав Сандов и Мариана Христова. Акциите на ПП "Зелените" обикновено се провеждат съвместно със структурите на СДС и ДСБ (лицето Стоян Михалев се изживява също като активист в тези протести. Той е и член на председателството на ДСБ-София). Пример за такова единодействие откриваме в протестите в София още срещу изграждането на АЕЦ „Белене", реализирани от сестринските струкури на трите партии. Скоро зелените официално влязоха в Реформаторския блок заедно с ДСБ, "България на гражданите" на Меглена Кунева, Народна партия "Свобода и достойнство" и ПП "Синьо единство" С една дума - за "гражданска инициативност" изобщо не може да става и въпрос, защото гражданите (чрез доброволното им участие в тези благородни каузи) са употребени в името на партийни, идеологически и крайни лобистки интереси.
Интерес буди обаче продължаващата лобистка дейност на зам.-председателя на ПП "Зелените" Борислав Сандов и през 2012 година. В края на февруари м.г. Сандов, като представляващ "Коалиция за климата", посещава Виена като лектор по тема за методите и вредите при фракинга за шистов газ, пишат интернет сайтове. Презентацията му е много интересна. Особено последната част, а именно - частта за алтернативите. Според Сандов, единствената алтернатива на природния газ е добивът на биогаз. Нищо изненадващо, така трябва да разсъждава всеки "еколог". Особе
 но, когато престоят му във Виена е платен от организаторите на "екологичното" събитие. А кои са организаторите? Това са 6 асоциации, свързани с добиване и производство на възстановяеми енергийни източници. И по-точно - на БИОГАЗ.
Тези асоциации на европейско ниво са обединени от The European BiomassAssociation, в която членуват 3 български структури. Ще си помислите, че става въпрос за неправителствени структури. По закон две от тях са точно такива, но на практика това са обединения на едни от основните играчи в българския пазар на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Става дума за “Асоциация за енергийно оползотворяване на биомасата”, за Националната асоциация за биомаса", а третият член е британско-българската фирма за биомаса Balchik Energy. Това са организациите, платили за престоя на Борислав Сандов във Виена.
Дотук добре. Но в главата на читателите изведнъж изплува образът на една красива дама, притежаваща Clever Synergies Investment Fund. Фонд за производство на биомаса, иницииран и управляван от госпожа Цветелина Бориславова. Clever Synergies Investment Fund е член на the European Wind Energy Association. Последната асоциация и Асоциацията за биомаса са създатели и членове на European Renewable EnergyCouncil - една откровено лобистка структура, която работи заедно и с Greenpeace.
Оказва се, че ПП "Зелените" работят заедно с Цветелина Бориславова по въпроси, свързани с разширяването на добива на енергия от ВЕИ. Разширяването на последната е свързано със стесняването на енергията от традиционни източници - въглища, дърва, природен газ, нефт. Колкото традиционните енергоизточници са стеснени, толкова печалбата за лобито на ВЕИ е по-голямо. А не е ли това отмъщението на Цветелина Бориславова за изританите нейни протежета от властта?!
Печалбата! Ето къде трябва да търсим движещите механизми, които карат организаторите на протести да действат. Иначе, политическата реактивност и сценарии са ясни.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |