Държавата продава още земя до дюните в Несебър

Свързани новини

23.01.2013 10:32 0 | Прочетена (2222)

Пореден държавен имот в съседство с продадените от земеделското министерство дюни в Несебър ще бъде пуснат на търг. Това ще гласува днес Министерският съвет по предложение на военния министър Аню Ангелов. Сега имотът е собственост на Министерството на отбраната, съобщава Офнюз.

Теренът в местността “Кокалу” в Несебър е с площ приблизително 96 декара. Той е застроен с 14 сгради.

Мотивът за продажбата, според прессъобщението на МС, е “отпаднала необходимост за ведомството”.

Данъчната му оценка е 4 159 925.70 лв.

Началната тръжна цена ще бъде с 10% над данъчната оценка, гласи предложението на министъра на отбраната Аню Ангелов. Това означава начална цена от 47.6 лв. за квадратен метър, която, както стана ясно и на децата в последния месец, е значително под пазарната в района.

Решението за продажбата идва броени седмици, след като избухна скандалът с продажбата и застрояването на пясъчни дюни в същата местност в Несебър. Оказа се, че през ноември миналата година земеделското министерство е продало 29 дка земя, изключена от държавния горски фонд на Димитър Петров, тъст на футболния шеф Борислав Михайлов. Само ден след покупката Петров е препродал терена на фирма „Сле груп“ за над 4 милиона лева или по 140 лева за квадратен метър.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |