Започваме да ограничаваме зелената енергия

10.07.2012 15:01 0 | Прочетена (1859)

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че подкрепя идеята за създаването на парламентарна комисия, която да следи работата на енергийния регулатор.

Това, по думите му, е стъпка в правилната посока, защото ще даде възможност на депутатите да видят резултатите от приетите от тях закони, даващи едни или други преференции.

По думите му, България вече изпреварва графика за въвеждане на мощности от възобновяеми енергийни източници, което налага и да бъдат предприемани действия за ограничаване на инвеститорски интерес в определени сектори, както беше секторът с ВЕИ.

В момента в България са инсталирани мощности от възобновяеми енергийни източници с обща мощност от 1500 мегавата.

Годишното производство от тези централи се равнява на това, произведено от Марица-Изток 1, които имат инсталирана мощност от 600 мегавата.

Причината централата от 600 мегавата да произвежда толкова, колкото е инсталираната мощност от ВЕИ, е това, че Марица 1 работи сумарно по-дълго време.

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че подкрепя намерението на икономическия министър Делян Добрев да бъдат премахнати преференциалните цени на фотоволтаичните централи с инсталирана мощност над 30 киловата.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |