Кралят на Испания подари 15 черни лешояда на България

Свързани новини

06.07.2020 12:18 1 | Прочетена (748)

Кралят на Испания подари 15 черни лешояда на България. Птиците вече са унас и ще бъдат поставени под обгрижване от експерти на "Зелени Балкани". Това съобщи за радио Кърджали ръководителят на проекта "Светло бъдеще за черния лешояд" Ивелин Иванов.

"Тези 15 лешояда са част от европейски проект за възстановяване на вида на Балканския полуостров и по-конкретнов България. А проектът е част от програма на "Зелени Балкани" и на наши европейски партньори за възстановяване на четирите вида лешояди в Европа.

Испания като последната страна, останала като крепост за видовете лешояди в Европа, т.е. там все още има жизнена популация на четирите вида европейски лешояди. След подписан меморандум с испанското правителство и краля на Испания, в България пристигнаха тези 15 черни лешояда. Интересен е начинът, по който те пътуваха. Пристигнаха от най-западната част на Испания, близо до границата с Португалия, като изминават в микробус повече от 4000 км.", заяви Иванов.
  

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

  • 001 tiNTFkzE
    16.12.2023 11:57

    viagra original pill This randomized, phase III trial was designed to test the efficacy of a low dose chemotherapy maintenance regimen, hypothesized to have anti angiogenic activity, administered following standard chemotherapy in patients with early breast cancer whose tumors are hormone receptor negative

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |