Недоволстват срещу площадка за обезвреждане на химични вещества в Перник

Свързани новини

21.02.2020 10:43 1 | Прочетена (973)

Недоволство в Перник заради нова площадка за обезвреждане на отпадъчни химични вещества. По план тя трябва да е до кварталите "Изток" и "Църква". Жителите на града са против третирането на опаковки, замърсени от опасни вещества, да става на метри от домовете им.

Химик от предприятието заяви пред БНТ, че мястото е площадка за временно съхранение на отпадъци, най-вече химични вещества - бракувани или с изтекъл срок на годност. Намерението е тези вещества не само да се съхраняват, но и да могат да се преработват в крайни вещества, които да не са опасни.

Пред БНТ недоволни жители споделиха, че се притесняват, тъй като не са уверени как ще бъде осъществяван контрол върху тази дейност.

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че хората не получават обяснение от собствениците в конкретната фирма, които по думите му тихомълком се опитват такова инвестиционно предложение да мине.

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Такъв тип производство няма как да минава тихомълком. Когато има обяснение какво точно ще се прави, тогава и хората ще са спокойни. Ние разговор не сме провели, обяснение от този инвеститор не сме чули. Топката е в МОСВ, в РИОСВ.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

  • 001 offipsy
    14.01.2024 09:49

    How much hCG you have isn t important; rather, it s how quickly your levels double and increase and this can only be measured with a blood test zoloft and viagra

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |