Кметът на Перник: Няма план Б

Свързани новини

29.01.2020 14:09 0 | Прочетена (1285)

Искам да благодаря на столичните общински съветници, разумът и солидарността бяха водещи по време на вчерашния дебат, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в сутрешния блок на БНТ. Столичният общински съвет прие във вторник спасителния план на правителството за водната криза в Перник. Градът ще се снабдява с вода от яз. "Белмекен" и през яз. " Бели Искър", като ще бъде изградена 13,5 км тръба от Мало Бучино до Перник.

Няма план Б, това е единственото решение за Перник, категоричен е кметът.

Относно качеството на водата в Перник, Владимиров заяви, че според пробите на РЗИ, тя е годна за пиене, но повечето граждани предпочитат да използват минерална вода. Засега няма проблеми с детските градини и училищата, има хидрофобни системи, както и химически тоалетни, които са разположени в града, допълни Владимиров.

Уверението на КЕВР е, че няма да има повишение в цената на водата, категоричен е кметът. "Имаме много оплаквания от граждани, че водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода. Днес ще говоря с ВиК дружеството да намери варианти, с които да бъдат компенсирани", добави Владимиров.

От началото на водната криза, на Перник са отпуснати 24 млн. лв за подмяна на ВиК мрежата, 4 млн. за довеждащ водопровод, 3,2 млн. за новата пречиствателна станция, обясни кметът на града.

По въпроса за вота не недоверие към правителството, иницииран от БСП заради водната криза, Владимиров заяви, че е очаквал да има по-сериозен дебат в парламента, но за съжаление не го е видял.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |