Черно-червен въздух души Гълъбово

10.07.2019 14:34 0 | Прочетена (819)


Над 12 часа град Гълъбово и околността са обгърнати с пелена от черен въздух. На многобройни кадри и видео се вижда въздуха, с черен и сив цвят, съобщава zagoranews.bg. Какво се случва отново, саме седмица след аварията в горивната инсталация на ТЕЦ Брикел, за който телевизия Загора излъчи репортаж, със становището на експерти от РИОСВ – Стара Загора.

Тогава от инспекцията заявиха, че проблемът е бил отстранен с подмяна на горивната инсталация. От РИОСВ заявиха, че ще наблюдават поведението през следващите дни на ТЕЦ Брикел.

Днес по повод още по-видното замърсяване над целия град, информираха, че след сигнал от сутринта се извършва проверка на място. А иначе станциите им показвали, че данните от пункта за контрол на качеството на въздуха, който е в централната част на Гълъбово, не показват превишения на средночасовите норми по контролираните показатели от 19.00 часа снощи до обедните часове днес.
Жители и управа на Гълъбово са сериозни разтревожени от липсата на адекватни мерки от страна на отговорните институции и от липсата на действия от страна на собствениците на Брикел.



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |