bTV Репортерите отварят Дневниците на Чернобил

21.06.2019 11:43 0 | Прочетена (812)


В неделната вечер bTV Репортерите ще се върне назад във времето, на 26 април 1986 г. - една от най-черните дати в историята, за да направи зрителите свидетели на една от най-големите световни трагедии - аварията в Чернобил. Филмът на репортера Леда Цветкова и операторите Павел Баев, Александр Осиченко и Евгени Генов „Дневниците на Чернобил” разказва историите на хора, преживели аварията. Сред тях е Алексей Бреус - един от оцелелите оператори на ядрената електроцентрала, който е член на екипа й от 1882 г и е свидетел на последствията, които инцидентът предизвиква.  
На 1 юни британската сценаристка Карла Мери Суит написа, че е разочарована от едноименния сериал, защото в него не участват чернокожи актьори. Последва вълна от критики и иронични забележки към авторката с поучения как трябва да чете повече, защото става дума за СССР. Оказва се обаче, че такъв има. Игор Хиряк от Череповец, Волгоградска област, е едва на 19 години, когато  участва в ликвидирането на последствията от чернобилската катастрофа .
Как точно е станала аварията – във филма разказва специалистът по ядрени реактори и енергиен експерт проф. Георги Касчиев.
Станаха ли Припят и Зоната желана дестинация за повече туристи, след като нашумелият сериал “Чернобил” покори класациите? И какво изпитват хората, които се разхождат по улиците на града - призрак? Отговорите на тези и още много въпроси зрителите ще научат веднага след централната емисия на bTV Новините на 23 юни във филма „Дневниците на Чернобил“.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |