Дупница обяви поръчки за над 300 000 лв. за депо за отпадъци

Свързани новини

29.03.2019 11:13 0 | Прочетена (800)



Община Дупница обяви обществени поръчки за над 300 000 лева за изграждането на регионалното депо за отпадъци край село Джерман, съобщи кметът на общината инж. Методи Чимев, предаде БНР. В депото ще бъдат обработвани отпадъците на 6 общини от региона - Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно.

Първата от обществените поръчки е за техническа помощ за управление на проекта, проектиране и изграждане на инсталация за компостиране и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините Дупница-Бобовдол и Сапарева баня. Тя е за 250 000 лева, а срокът за изпълнение е 2 години. Възложителят - община Дупница, не поставя изисквания към кандидатите. Офертите им ще бъдат отворени на 12 април тази година. Втората поръчка по същия проект е за така наречените мерки за публичност и за реклама на стойност около 55-60 000 лева.

Същевременно жителите на село Джерман се обявяват срещу проекта за депото. Неотдавна организираха и блокада на главен път Е-79. От сдружението „Бъдеще за Джерман" обявиха, че ще предприемат нови протести. Според ръководството на сдружението избраният терен от около двеста декара в местността Спротива е напълно неподходящ и ще доведе до сериозни екологични и демографски проблеми за района.

Снимка: БГНЕС



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |