11 кучета и 1 котка отровени в кюстендилско село

08.02.2019 10:54 0 | Прочетена (859)



11 кучета и 1 котка са били отровени в района на детската градина в кюстендилското село Соволяно, съобщи кметът Пламен Илиев, цитиран от "Фокус".

По думите му сигналът е подаден на 7 февруари от директора на детската градина в селото. Открити са мъртви 10 кучета и 1 котка. На място са пристигнали екипи на Районно управление на МВР - Кюстендил и на Областна дирекция по безопасност на храните. Взети са проби, които са изпратени за анализ в лаборатория в София. Мястото е обработено с препарати.

"Снощи стопанин на куче го беше пуснал на разходка, животното се е прибрало в дома си и е починало. Това означава, че все още в селото има отрова. Апелирам всички да бъдат изключително внимателни", предупреди Илиев.

По думите му предстои мястото отново да бъде посетено от екипи на полицията. Част от отровените кучета са били домашни, а другите са били безстопанствени.

"Хората са много притеснени. Нямаме представа кой може да бъде извършител на това престъпление, но това е убийство", заяви кметът на Соволяно.

По закон за причинена жестокост към гръбначно животно, смърт, тежко или трайно увреждане, наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до до 5 хиляди лева.

 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |