Bank of America: Ел. автомобилите ще убият търсенето на петрол

07.02.2019 11:57 0 | Прочетена (965)



 Bank of America Merill Lynch вижда връх в световното търсене на суров петрол около 2030 г., последван от период на бърз спад в резултат на електрификацията на транспорта, предаде RT.

През следващото десетилетие търсенето на петрол трябва да продължи да расте, макар и с по-бавен и по-бавен темп. Годишното увеличение на световното потребление на петрол се забавя драстично през следващите години. До 2024 г. търсенето нараства наполовина, намалявайки до едва 0.6 милиона барела на ден, което е спад в сравнение с 1.2 милиона барела на ден през тази година.

Но до 2030 г. търсенето нараства, тъй като потреблението достига постоянен пик, преди да се понижи със сравнително бързи темпове след това. Основният двигател на унищожаването на търсенето е разпространението на електрически превозни средства.

Bank of America посочи няколко предупреждения и неясноти относно бъдещето им.

 Растежът на електормобилите зависи от шепа ключови метали. Литий, например, се добива и произвежда в големи концентрации в няколко страни от Латинска Америка.

Но кобалтът се очертава като по-голяма загриженост за някои автомобилопроизводители. Приблизително 62% от световното производство на кобалт се намира в Демократична република Конго. Неотдавна изпълнителният директор на Ford обяви, че автомобилопроизводителите могат да се чувстват принудени да инвестират директно в производството на кобалт чрез опасения за осигуряване на адекватно предлагане.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |