Как Адидас ще направи $1 млрд. в битката срещу океанската пластмаса?

Свързани новини

31.10.2018 10:36 0 | Прочетена (672)



Все повече компании използват бизнеса си като сила за правене на добро, като един от недостатъчно популяризираните успехи е този на Адидаси тяхното сътрудничество с пионерската организация с нестопанска цел Parley for the Oceans  в битката за решаване на проблема с пластмасовите отпадъци в океаните. Според оценките до 2050 г. в океана ще има повече пластмаси, отколкото риба.

Историята започва със 7 000 чифта обувки от ограничена серия.  Всеки чифт използва средно по 11 пластмасови бутилки, което е сериозна крачка в екологичните усилия на компанията за намаляване на отпадъците.

 Горната част на обувката е изработена от Parley Ocean Plastic, която се събира в крайбрежните райони на Малдивите, както и незаконните дълбоководни мрежи, набавени от Parley за партньорската организация Sea Shepherd.

Тази година Адидас обяви, че възнамерява да продаде 5 милиона чифта обувки от океанска пластмаса, на средна цена на дребно от около $ 220. Това означава, че марката се очаква да реализира повече от 1 милиард долара приходи, като се опитва да реши един от най-големите екологични проблеми в света. Освен, че технологията се превърна в експанзия в облеклото, Адидас обяви, че възнамерява да използва океанска пластмаса във всичките си продукти до 2024 г. (Адидас прави около 450 милиона чифта обувки годишно).



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |