Софиянка разхожда пустинен рис в Борисовата градина

30.10.2018 11:22 0 | Прочетена (734)


Млада столичанка изведе на разходка пустинен рис на каишка в Борисовата градина. Снимки се появиха във Фейсбук.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите в София обясниха пред Dir.bg, че отглеждането на каракал в България не е незаконно. Доколко обаче е уместно диво животно да бъде водено на разходка в Борисовата градина, макар и да е на каишка, инспекторите не коментираха. В РИОСВ-София има един регистриран каракал от млада жена, допълниха от там.

В началото на януари т.г. карабинерите от Милано заведоха дело срещу 36-годишна българка затова, че застрашава сигурността на хората, разхождайки опасни животни. Българката разхождала с каишка в центъра на Милано пустинен рис каракал. От 1996 г. в Италия е забранено отглеждането на подобни животни в градовете.

Снимка на жената с риса, направена от минувач, бързо обиколил социалните мрежи, попадайки и в полезрението на общинската управа на Милано. Кметството пуснало апел към гражданите в мрежите да му помогнат да открие рисът, тъй като е опасен хищник. Няколко дни по-късно карабинерите отнели риса от собственичката му, която го отглеждала в апартамент в центъра на Милано. Там бил оставян на свобода.






Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |