Младежи от 3 града се събраха да бистрят с властта дигитализацията

Свързани новини

08.10.2018 13:42 0 | Прочетена (363)


Специална дискусия по проекта Дигитализацията: диалог с националните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи на сдружение Екопрограма, финансиран от младежката и образователна програма Еразъм + на Европейския съюз събра около 300 ученици и техните учители от София, Перник и Кюстендил на дебати.
Те имаха възможността да обменят мнения и да зададат въпроси на заместник-министъра на образованието Петър Николов – Зиков, на народния представител от ресорната комисия в парламента Борислав Борисов, който е и от 24 избирателен район в София, на председателя на комисията по международните и европейските въпроси на СОС Ирина Йорданова и др.
Мнозина от тях по време на дебатите разбраха, че директорът на училището Нина Чанева е също общински съветник в местния парламент на столицата.
В продължение на цял ден младите хора активно задаваха въпроси на представителите на институциите и защитаваха позициите си по богатата тема за дигитализацията и възможностите за личностно развитие и реализация, които тя разкрива.
   Важна част от дебатите беше посветена на фалшивите новини и борбата с контрадезинформацията, заложена като основен приоритет от българския еврокомисар Мария Габриел. Децата за първи път научиха името й и разбраха, че нейният ресор в Европейската комисия – правителството на ЕС, е именно дигиталното общество и цифровата икономика.
Гостите от Перник и Кюстендил имаха възможност в края на маратона да разгледат първата интерактивна смарт класна стая, открита в София и в България именно в 23-о средно училище, което беше домакин на дискусията.

Вижте още по темата във Фейсбук!

 


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |