Ето как ще свърши светът: С ураган от категория 6?

17.09.2018 11:24 0 | Прочетена (210)

   Няма такова нещо като ураган или тропическа буря от категория 6 в Америка. Най-високото ниво, върхът на скалата за най-мощния, най-опустошителния ураган, способен да унищожи цели градове като Ню Орлиънс или Ню Йорк е от категория 5.

Метеоролозите и учените никога не са си представяли, че ще има нужда от такава класификация, с ветрове, които надхвърлят 322 км/ч, заличавайки всичко по пътя си. Досега такава буря не беше възможна, така че е нямало нужда от нова категория над 5, пише The Guardian.

Сега обаче има около 5 до 8% повече водна пара, циркулиращи в атмосферата, отколкото преди едно поколение. Това, съчетано с по-топли температури, които издигат водата нагоре от дълбокия океан на места, където обикновено се формират урагани, създава потенциал за супербури, каквито не сме виждали преди, и за които всъщност не сме подготвени.

Комбинацията от по-топли океани и повече вода в земната атмосфера, както и продължителни периоди на по-сухи и по-влажни периоди в региони на света, създават условия за урагани, които изглеждат така, както би изглеждал ураган от категория 6.

Никой в ​​Америка, никога не е изпитал гнева и яростта на ураган от категория 6, но сега това наистина изглежда възможно и реалистично. Неофициални урагани от категория 6 се появяват в други части на света и редовно виждаме много по-силни бури. Това е само въпрос на време, преди някой от тях да удари САЩ.

Когато това стане, това ще бъде наистина шокиращо. Опустошението, което видяхме през 2017 г. в Хюстън, Карибските острови и Пуерто Рико, всъщност може да се окаже нищо в сравнение с това, което предстои.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |