Прелива пречиствателна станция в Златни пясъци

Свързани новини

30.08.2018 11:38 0 | Прочетена (736)



 Институциите работят по сигнал за препълване на пречиствателната станция в курорта "Златни пясъци", което може да доведе до връщане на отпадъчни води през шахтите по улиците. Това каза на пресконференция във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде Фокус.

Министър Димов посочи, че сигналът е постъпил от "ВиК - Златни пясъци" на 29 август, като информация за ситуацията е изпратена и до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, до кмета на Варна Иван Портних и до ръководителя на "ВиК - Варна" инж. Валентин Вълканов. В сигнала ВиК операторът изразява притеснения относно работата на пречиствателната станция в курорта. Министър Нено Димов е извършил проверка на място, като още снощи са взети проби от водите. Очаква се резултатите да бъдат готови в рамките на 7 дни.


"Вероятно ще бъде взета и втора проба, а в този период от време ще имаме и информация от гледна точка на околната среда каква е ситуацията с пречиствателна станция", добави министър Димов.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |