Строят небостъргач с "кошерен дизайн" в Торонто

27.07.2018 10:13 0 | Прочетена (744)

  Американската архитектурна практика Studio Gang разкри проекта си за “One Delisle” – жилищна кула, която ще отбележи навлизането на фирмата на канадския пазар. Разположен в центъра на Торонто, небостъргачът има за цел да се превърне в архитектурна забележителност, съчетавайки впечатляващ “кошерен” дизайн с висока енергийна ефективност. Предложената сграда възнамерява да постигне Ниво 2 по стандарта “Торонто Грийн”, съобщава Greentech.bg.

Вдъхновена от растежа на растенията, скулптурната “One Delisle” ще има 16 страни и ще сесъстои от 8-етажни “модули”, подредени в спираловидна форма. Те ще достигнат височина над 150 метра. Сградата ще включва 263 жилища. Ще има и двуетажна база с търговски площи и ресторанти. Районът около кулата също ще бъде преработен, за да включва по-широки озеленени тротоари, разширен парк и други подобрения за по-приятно преживяване за ходещите пеш. Видът на главната улица ще бъде запазен с уважение към съществуващата архитектура на квартала.

Сградата ще улавя възможно най-много слънчева светлина, като в същото време ще хвърля възможно най-малка сянка, казват създателите й. Те предвиждат използването на децентрализирана система за отопление – малка топлофикация, която ще споделя топлина със съществуващи търговски сгради, “компенсирайки използването на енергия”.

В допълнение към по-зелените външни пространства, сградата ще предложи и множество балкони и просторни тераси за своите обитатели. Всички те ще са проектирани така, че да защитават от вятър и слънце.

Проектът е планиран за завършване през 2023 година.









Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |