Строят град с нулево замърсяване във Филипините

14.05.2018 11:10 0 | Прочетена (959)

Правителството на Филипините обяви плановете си за изграждане на интелигентен град с цел справяне със замърсяването на въздуха и тежкия трафик в столицата Манила. Новият град ще се казва Ню Кларк. Очаква се той да бъде изграден в рамките на следващите 30 години. Неговото построяване ще струва 14 млрд. долара.

Очаква се проектът да генерира ежегодно 30 млрд. долара за икономиката на страната.

Градът ще бъде разположен на 120 км от Манила, обхващайки 36 квадратни километра. Жителите му ще са около 2 милиона души. Замисълът е в града да се движат безпилотни електрически превозни средства и дронове, да има енергийно ефективни сгради, гигантски спортен комплекс и изобилие от зелени площи, покриващи две трети от земята.

В Ню Кларк ще има пет области, всяка от които с различна функция – правителство, бизнес, образование, селско стопанство и отдих.

“Постепенно ще видите как Манила ще се превърне в различен тип град, а в Ню Кларк ще видите как настъпват компаниите за нови технологии,“ каза Хеанг Фин Уонг, главен изпълнителен директор на Surbana Jurong, пред CNBC. Surbana Jurong и групата BCDA ще отговарят за изграждането на интелигентния град, който ще се намира на 55 метра над морското равнище. Изграждането му се очаква да започне през 2022 г., придружено от нова железопътна линия, свързваща новия град със столицата. Железопътната линия ще бъде построена от Японската корпорация за презокеански инфраструктурни инвестиции за транспорт и градско развитие.



 Източник: GreenTech.bg

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |