С ремонта на квартални улици реновират цели зони

09.05.2018 10:05 0 | Прочетена (178)

 „Тази година акцент в строителната ни програма са ремонтите на квартални улици. Ул. Божана, която е сред първите завършени, е по предложение на кмета на район Илинден. Г-н Божилов ремонтира и плочниците пред сградите, а живеещите на нея кандидатстваха по програмата Зелена София за междублоковите пространства. По време на ремонта е усилена пътната конструкция, за да издържа по-голямо натоварване. Изградени са нови тротоари, джобове за съдовете за отпадъци и стълбове на уличното осветление.
Кметовете на райони предлагат кои да бъдат улиците, по които работим тази година и контролират работата на фирмите - изпълнители, като заплащаме само след техен подпис. Обемът на работа е огромен и трябва всички екипи на районните кметства да бъдат максимално мобилизирани”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
„31 екипа на фирмите по текущия ремонт работят на територията на цялата община и съм поискала от фирмите да увеличат броя им.
Предстои цялостното преасфалтиране на ул. Хемус в район Слатина, на ул. Гюешево във Възраждане, ул. Боянска в квартал Драгалевци, ул. Габър в Сердика, ул. Земляне, Брезов рид, Кишинев , Георги Минчев. Изграждаме цялостно връзка между ул. Феникс и ул. Промишлена в Овча купел, ул. Трета в Студентския град, пътната връзка между Малинова долина и Студентския град и ул. Сочи в Банкя”, допълва кметът на София.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |