Вадиха с такси сом гигант от яз. Жребчево

19.04.2018 09:59 0 | Прочетена (158)


Сом гигант бе изваден от язовир Жребчево с помощта на таксито на въдичаря.

Великотърновският таксиджия шашнал всички с уникалния си "риболов". Мъжът закачил директно на теглича на таксито си възедрия екземпляр и така успял да го извлачи от язовира пред погледите на множество сащисани въдичари, пише в. Борба.

Сомът се оказал с умопомрачителните размери – 180 сантиметра и тегло от малко над 45 килограма.

Майсторът риболовец е Иван Трифонов. Той е и известен шофьор на такси в старата столица. Край водоема използвал буйове, които разпределил в язовира с лодка. След като сомът - гигант се закачил на единия, Иван и приятелите му се опитали да го извадят. Уви, не успели и се наложило да го оставят така закачен във водата.

Ден по-късно, на тръгване от излета, въдичарят решил да действа по нетрадиционен начин, докарал таксито си в близост до вадата и закачил влакното директно за него, след което измъкнал огромния сом. Същия ден Иван имал и доста добра слука, хващайки още няколко риби с тегло между 8 и 23 кг, разказаха негови близки.

Според запознати, след като бил изваден от язовира гигантът бил откупен на доста добра цена от собственик на частен водоем. Цената в такива случаи, в зависимост от рибите, е между 6 и 8 лв. за килограм.

Според запознати 180-сантиметровият сом на таксиджията е един от най-големите, хващани през последните години у нас.

Все още обаче остава ненадминат рекордът на известния павликенчанин Пенчо Христов – Моряка от преди 5 години – уловът му бе 242 см. дълъг и 113 кг. тежък. Националният рекорд за дължина е 254 см.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |