Евтаназират кучето с отрязаните лапи в Пазарджик

Свързани новини

10.04.2018 10:19 0 | Прочетена (237)

Куче с отрязани лапи, намерено на Централните гробища на Пазарджик, ще бъде евтаназирано. Лошата новина съобщиха хората, опитали се да го спасят, съобщи Dnes.bg.

Състоянието му е толкова тежко, че единствено могат да му спестят мъките, съобщиха от организацията PAW-Pazardjik Animal Welfare. Животното беше открито преди дни в тежко състояние, като е било малтретирано.

След направените прегледи е установено, че жизненоважни органи – бъбреци, сърце – са толкова увредени, че няма как да се възстановят. Животното не може да издържи на операция или каквито и да било манипулации, твърдят ветеринарите пред "Дарик".

Единственото хуманно решение за жестоко пострадалото куче е евтаназията. Решението за това е взето, след като са чути много мнения на специалисти, направени са 13 рентгенови снимки. Те показват, че всичко в тялото на бездомното четириного е жестоко раздробено. Всичко това ще бъде отразено в официален документ, за да се вземе разрешение от полицията и наблюдаващия делото прокурор.

Кучето е открито на 5 април в гробищата, където вероятно се е довлякло след нечовешките изтезания и отрязване на крачетата му в опит да се скрие от екзекуторите си. Доброволци от PAW-Pazardjik Animal Welfare направиха всичко по силите си, за да го спасят.

След като му е оказана първа помощ на място в Пазарджик, е настанено в столична ветеринарна клиника. И там обаче специалистите са се оказали безсилни пред ужасяващите му травми.

По случая тече проверка. Извършителите се издирват.

За такава жестокост над гръбначни животни в чл. 325б на Наказателния кодекс са предвидени от 1 до 3 години лишаване от свобода и от 1000 до 5000 лева глоба.

Снимка: ДарикFacebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |