Воден модул събира успешно енергия от бавни потоци

Свързани новини

05.04.2018 10:57 0 | Прочетена (680)


Когато говорим за водноелектрически централи, обичайно си мислим за гръмотевични водни каскади, които въртят огромни генератори, произвеждащи енергия за цели градове. Никой не се сеща за бавно движещи се канали или реки. Този енергиен източник е силно подценен,заявява Емили Морис, главен изпълнителен директор на Emrgy, в интервю пред Energy World Magazine.

За разлика от други възобновяеми енергийни източници, турбините във водни потоци са в състояние да произвеждат електроенергия непрекъснато 24 часа в денонощието 365 дни в годината. Самата Emrgy е разработила самостоятелен воден модул тип “поставяш и включваш”, който който може да събира енергия от бавно движещи се водни потоци. Всеки модул произвежда около 10 kW постоянно. Системата е мащабируема, което означава, че генерирането на повече електроенергия е просто и лесно чрез добавянето на повече модули.

Системата Emrgy е проектирана така, че да има минимално смущение на местната околна среда, включително водните обитатели. Всеки модул е изграден от инертни материали, които са устойчиви във времето. Те не създават отломки и не излъчват вредни вещества във водата. Всеки модул е предварително изработен и сглобен, така че не е нужно да се извършва каквото и да е строителство на място. Това значително намалява разходите за изграждане на системата и опростява процеса по добиване на различните видове разрешителни за ползване.

Източник: GreenTech.bg





Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |