Пчели роботи ще опрашват растенията

Свързани новини

16.03.2018 10:41 0 | Прочетена (283)

Най-голяма верига магазини в света Walmart патентова автономни роботизирани пчели, които биха могли да опрашват растения, точно като истинските пчели. "Опрашителните дрони" ще носят прашец, използвайки сензори и камери, за да откриват местата на посевите. Те също така ще могат да се придържат към повърхности, да плуват под водата и да се гмуркат. Роботите ще бъдат контролирани дистанционно, освен възможността им за автономно откриване на прашец.

Патентът за тях се издава заедно с 5 други патенти за земеделски дрони, включително такъв, който ще идентифицира вредителите и друг, който ще следи здравето на растенията.

Каква точно е целта на Walmart за придобиването на тези патенти не е ясно. Вероятно това е сигнал, че компанията смята да инвестира в селското стопанство и да придобие по-голям контрол върху веригата си за доставка на храни.

 През последните години учените търсят решения за упадъка на пчелите, които опрашват почти една трета от храната, която ядем, и умират с безпрецедентни темпове.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |