В Германия обмислят безплатен обществен транспорт при мръсен въздух

15.02.2018 10:25 0 | Прочетена (1059)

Немското правителство обмисля планове за въвеждане на безплатен публичен транспорт за градовете, които имат проблеми с въздушното замърсяване, съобщи Ройтерс. Проектът предвижда и други, „по-конвенционални мерки“ като например зони с ниски емисии.

Писмото с проекта, изпратено до комисаря по околната среда Кармену Вела, е подписано от германския министър на околната среда Барбара Хендрикс, министъра на земеделието Кристиан Шмид и шефа на кабинета на канцлера Питър Алтмайер.

Германия е една от страните, които все още не са се справили с проблема с мръсния въздух в много от големите градове. През януари Европейската комисия обеща да предприеме крути мерки за подобряване на качеството на въздуха и заплаши да санкционира всички държави-членки, които продължават да нарушават регулациите на ЕС относно въздуха.

В писмото на Германия до ЕК се предлагат и други мерки за подобряване на атмосферното състояние: зони с ниски емисии, намаляване на употребата на автомобили, допълнителни стимули за електрически автомобили, техническо преоборудване за съществуващи автомобили – доколкото това е ефективно и икономически осъществимо. Наборът от мерки ще се тества в пет града: Бон, Есен, Херенберг, Ретлинген и Манхайм. След това най-сполучливите мерки ще се въведат и във всички останали засегнати градове.

Източник: GreenTech.bg





Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |