ЖП линия във Великобритания получи BREEAM сертификат за устойчивост

14.02.2018 10:42 0 | Прочетена (786)

Проектът HS2 за изграждане на високоскоростна железопътна линия, свързваща Лондон и Уест Мидландс във Великобритания, стана първата британска инфраструктурна разработка, която ще получи сертификат BREEAM за своята устойчивост.

„The Building Research Establishment“ (BRE)- организацията, която управлява влиятелната система за устойчивост BREEAM – приветства „амбициозната“ стратегия за устойчиво развитие на проекта HS2. В момента той е в така наречената първа фаза, а във втория си етап евентуално ще разшири високоскоростната железопътна линия към северозападната част на Англия.

Разработчиците на HS2 са отишли „отвъд подобряването на състоянието и опазването на околната среда, за да се справят с основните социални и икономически въздействия от строежа“, коментираха от BRE в края на миналата седмица.

Освен устойчивостта на околната среда, сертифицирането по BREEAM обхваща и обществените, икономическите и здравните въздействия на проекта, обясни директорът на BRE Крис Бродбент. Той подчерта, че това е първият проект във Великобритания, който се сдобива с BREEAM сертификация и цели да „определи стандартите за бъдещите инфраструктурни проекти в целия свят“.

Проектирането и изграждането на високоскоростната железница по устойчив начин има за задача да остави „положително наследство за бъдещите инфраструктурни проекти, както в Обединеното кралство, така и по света“, потвърди директорът по околната среда на HS2 Питър Милър.

Източник: GreenTech.bg






Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |