Показаха същества от неизследвани досега дълбочини на Антарктика

12.02.2018 11:40 0 | Прочетена (881)

  Показаха за първи път същества от неизследван досега регион на Антарктическото морско дъно. Редките създания бяха открити от подводницата на д-р Сузане Локхарт, биоталог от Антарктика. Тя изследва миналия месец морското дъно, като част от научна експедиция, организирана от кампанията Greenpeace. Очакванията са част от събраните проби и заснетите кадри да дадат доказателства за нови видове. Откритията ще бъдат от "голямо значение за бъдещето на Южния океан".

"Чрез идентифициране на уязвимите морски екосистеми и регистриране на местонахождението им с CCAMLR (органът, създаден за управление на морския живот на Антарктика), те могат да бъдат включени в математическите модели, които се използват за създаване на морски защитени територии за този регион", заяви Локхарт.

По думите й " не само е важно да научим и разберем безгръбначните общности, които живеят на морското дъно около Антарктика, но тези открития могат да бъдат използвани директно, за да помогнат за опазването на екосистемата като цяло".

Локхарт каза, че е открила невероятно разнообразие от животински живот на морското дъно.

Уорк Макколъм от кампанията на Грийнпийс за защита на Антарктика заяви, че антарктическият морски океан е "изпълнен с огромно разнообразие от живот и цвят, от малки морски паяци до пера, червеи, крил и редки корали и гъби".













Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |