Китай засажда нови гори с размерите на Ирландия

18.01.2018 10:13 0 | Прочетена (256)

   Китайското правителство обяви планове за засаждане на 6,6 милиона хектара нова гора през 2018 г. – това е площ, която е приблизително равна по размер на Ирландия, тъй като целта й е да увеличи обхвата на горите си от 21,7% до 23% от общата си земна маса до 2020 г., пише Word Economic Forum.

 Страната си е поставила за цел да предприеме смели и решителни действия за смекчаване на последиците от изменението на климата.

Проектът за масово презалесяване ще се реализира като сътрудничество между китайското правителство и вътрешни и външни групи, които знаят как да извършат подобна мащабна задача.


По думите на ръководителят на администрацията по горите Джан Джианлонг 33,8 милиона хектара гори са били засадени на национално ниво през последните пет години, с обща инвестиция от повече от 538 милиарда юана (82,88 милиарда долара), като общата горска площ на страната е достигнала 208 милиона хектара.

На фокус в залесителните дейности през предстоящата 2018 г. ще са Североизточна провинция Хъбей, провинция Цинхай в Тибетското плато и в пустинята Хуншандаке в северната част на автономната област Вътрешна Монголия.

Китай, който трябва да изхранва една четвърт от населението на света само със 7% от обработваемата земя на света, отдавна се бори да постигне баланс между индустриалния растеж, максимизирането на производството на храни и опазването на околната среда.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.


Приятели: слава бг | 19min |