Екоорганизация не ще втори лифт на Банско

21.11.2017 16:30 0 | Прочетена (746)

Една от зелените организации - Коалиция За да остане природа в България опроверга твърденията на вицепремиера Сименов и екоминистъра Димов, че имат одобрението на екоорганизациите за изграждането на нов лифт в Банско, за което 19 минути писа.
„Нашите думи, че трябва да се разреши проблема с опашките, са превратно изтълкувани и интерпретирани. Ние сме призвани да пазим природата и никога няма да се съгласим с предложения, които я унищожават и нарушават екологичното законодателство“, се казва в позиция на организацията. От нея декларират, че повече няма да участват в никакви дискусии в МС и МОСВ, ако за тях не се води подробен стенографски протокол. “И занапред както и досега ще обжалваме в съда всяко решение, за което не са проведени задължителните по закон процедури“, допълват от организацията.
Преди ден стана ясно, че правителството ще даде картбланш за изграждането на втори кабинков лифт в Банско, но концесионерът на ски зоната Юлен АД ще трябва да плаща двойно по-високи такси за ползването на част от защитена територия, попадаща в НП Пирин.



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |