Пуснаха лодка от 99% рециклирана пластмаса

07.11.2017 10:36 0 | Прочетена (1072)

Една лодка, направена от 99% рециклирана пластмаса, бе пусната на вода на 2 ноември в Canary Wharf Dock във Великобритания. Дръзката инициатива е част от кампания за повишаване на осведомеността относно опасните нива на пластмасово замърсяване. Акцията е дело на Hubbub от Обединеното кралство.

Лодката, наречена „Poly-Mer“, е с 12 места, направена помощта на „пластплат“ – материал, направен 100% от пластмасови отпадъци. Задачата на лодката ще е да служи за събиране и премахване на отпадъци, известни също като „пластмасов риболов“, от доковете в Лондон. Събраните отпадъци ще бъдат използвани за производството на други подобни лодки.

„Построихме ‘Poly-Mer’, да превърнем част от проблема в решение, и се надяваме, че ще повишим осведомеността за това как всеки от нас може да изиграе роля за справяне с пластмасовите отпадъци по-близо до дома си, преди боклукут да се озове в океана“, обясни Тревин Реставрик, главен изпълнителен директор на Hubbub. Казва още, че се надява да се свърже и с други хора, които се вълнуват от справянето с пластмасовите отпадъци.

Около 80% от пластмасовите боклуци в океана идват от наземни източници, казва още Реставрик.

Източник: Greentech.bg.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |