General Motors пуска 20 електрически модела

03.10.2017 10:45 0 | Прочетена (786)

Американският автомобилен гигант General Motors влиза мощно в надпреварата за пазара на електрически автомобили. Компанията обяви, че до 2023 г. ще е пуснала в продажба 20 изцяло електрически модела.

“GM вярва, че бъдещето е изцяло електрическо”, коментира вицепрезидентът на GM North America Марк Ройс, цитиран от CNN. Той не коментира обаче кога ще настъпи този момент, в който мнозинството от автомобилите по света ще се задвижват чрез електричество.

Наскоро GM пусна първия си електрически автомобил на пазара - Chevrolet Bolt EV. Хечбекът има среден пробег от 238 мили с едно зареждане и струва около 36 хил. долара в САЩ. Инженерите и дизайнерите ще надграждат електрическата линия на GM, коментираха от компанията.

Компанията също така представи своя SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) електрически тежкотоварен камион с горивна клетка с четириколесно управление. Автомобилът е част от плана на GM да внедри автомобили с горивни клетки, в допълнение към електрическите превозни средства и хибридите.

Ройс сподели, че и EV, и автомобилите с горивни клетки ще използват като основа успехът на Chevrolet Bolt.

Що се отнася до начина, по който възнамерява да продава автомобили с горивни клетки, докато инфраструктурата за зареждане с гориво все още е в начален стадий, компанията не представи конкретни планове. Все пак, ако GM може да възпроизведе успеха на Bolt при предстоящите си електрически автомобили, то тя може да е в състояние да използва част от влиянието, за да помогне за изграждането на инфраструктурата за горивни клетки.
Източник: Economic.bg.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |