Ирма отстъпва, но остави 6,5 милиона във Флорида без ток

Свързани новини

12.09.2017 09:57 0 | Прочетена (678)

Ирма премина над Флорида, оставяйки огромни щети и в момента над 6,5 милиона души са без ток. Ураганът вече отслабва и е със силата на тропическа буря и ветрове със скорост 55 км/ч.
В момента тече мащабна операция по оценяване на щетите, а многобройни екипи работят по възстановяването на електрозахранването. Военно-въздушните сили и националната гвардия организират мащабната спасителна операция.

Губернаторът на Флорида Рик Скот заяви, че е прелетял над островите Флорида Кийс и е видял големи разрушения от наводненията, причинени от урагана. Местните жители няма да могат още няколко седмици да се завърнат по домовете си заради щетите, нанесени на мостовете, заяви съветникът на президента по въпросите на вътрешната сигурност Том Бозуърт.

Той предупреди, че наводнения може да се очакват в Тенеси и Кентъки, накъдето се е насочила бурята.

Все още без ток е и кубинската столица Хавана, която се възстановява след преминаването на урагана преди два дни. Водата, заляла улиците, започва да спада, а военните възстановяват щетите. И тук части от града са без електрозахранване, предават световните агенции.

Жертвите на стихията в Куба са 10, а заедно с тях общо стават 39 от началото на урагана.

Източник: Economic.bg.






Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |