Е-колите на Toyota ще използват твърдотелни батерии от 2022 г.

27.07.2017 10:59 0 | Прочетена (634)

Toyota има славата на авто-производител, който недолюбва електрическите автомобили с батерии – фирмата твърди, че те са подходящи само за по-кратки пътувания. Вместо това тя активно рекламира водородните горивни клетки като най-добрата технология за превозни средства с нулеви емисии.

Сега обаче амбициите на компанията за електрически автомобили правят малък завой и, изглежда, се увеличават. Японският вестник „Чуничи Шимбун“ съобщи (чрез Ройтерс), че Toyota разработва твърдотелни батерии за бъдещите си електрически автомобили.

Първите моторни превозни средства с новия вид батерии, които ще бъдат пуснати в продажба в началото на 2022 г. Това вероятно ще се случи в момента, в който ще бъде пуснат Prius от 5-то поколение.

Ако публикацията е вярна, то използването на твърдотелни клетки от Toyota може да се окаже първото подобно начинание от страна на голям автомобилен производител в световен мащаб.

Значението на този завой в политиката може да бъде забелязано в това, че не друг, а именно главният изпълнителен директор Акио Тойода ще ръководи екипа, разработващ новия електрически модел.

Според доклада на „Чуничи Шимбун“, твърдотелните батерии на Toyota ще предлагат по-голям пробжег от текущите литиево-йонни батерии. По-важното е, че те ще гарантират време за презареждане от едва няколко минути.

Както подсказва името, твърдотелни батерийни клетки използват твърд електролит, а не течност, каквато се използва в повечето литиево-йонни клетки днес. Предимството на тази технология е, че батериите са по-малко склонни да прегряват и да се запалват, а тяхната енергийна плътност е много по-висока, т.е. електрически автомобили с по-голям пробег ще разчитат на много по-леки батерии.
Източник: Greentech.bg.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |