Построиха устойчива пустинна къща от рециклирани материали

20.04.2017 10:22 0 | Прочетена (830)

Дълбоко в пустинята в Пионертаун в Калифорния тази семпла къща демонстрира устойчивост, съчетала мъдростта на вековете и модерните концепции в строителството. Може би ще се изненадате, но тя не е никак нова – била е завършена още през ноември 2009 г. Проектирана е от архитект Лойд Ръсел като „абсолютната пустинна къща“.
Основният навес, който формира дома, е голям стоманен покрив, под който е оформена същинската къща. Самата тя е изработена от рециклирани материали, превръщайки старото в нещо ново и красиво.
Нещо съществено насред този песъклив и сух пейзаж е заслонът на къщата, проектиран за пасивно регулиране на температурата на дома на три итерации. Първо, навесът отразява слънчевите лъчи и съответно намалява нагряването. Второ, прави сянка. Трето, да действа като буфер за вятъра, като позволява на охлаждащите въздушни потоци да преминават през структурата.
Площта на дома е 150 кв. м. Основната част от къщата има стени от гофрирана, ръждива и съответно червеникаво-кафява стомана. С тези пастелни цветове тя е в синхрон с околния пейзаж. Широки остъкления от плъзгащи се прозорци, високи от пода до тавана, отварят дома към двора, сливайки вътрешни и външни пространства и охлаждайки интериора на дома.


Източник: Greentech.bg.







Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |