Електробуси обслужват летището в Сидни

21.02.2017 10:40 0 | Прочетена (579)

Carbridge – операторът на наземната транспортна услуга на летището в Сидни – съобщи, че е пуснал поръчка за още 40 чисто електрически автобуси от BYD. Това стана, след като дружеството вече бе закупило шест електробуса от същия производител. Договорът за новите 40 превозни средства бе финализиран в края на януари – само 3 месеца след тръгването на първия електрически автобус BYD Electric Blu на летище Сидни.

Автопаркът на Carbridge се състои от 200 превозни средства. Това означава, че само за няколко месеца използване на електрически автобуси Carbridge вече вярва, че може да се довери на тази технология и да обнови 20% от автопарка си с изцяло електрически превозни средства.

Първите изпитания с електробуси на летище Сидни се проведоха през 2014 година.

Един електрически автобус BYD Electric Blu може да вози максимум 70 пътници. Той разполага със специално изградени отделения с рафтове за багажа на пътниците – нещо, което е много ценно за автобус на летището. превозните средства са способни на пробег от 400 км с едно зареждане.

Досегашните, първи шест електрически автобуса, които вече се използват в работата на летище Сидни, спестяват приблизително 160 тона емисии въглероден диоксид годишно.


 Източник: Greentech.bg.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |