Леденият хотел в Швеция ще ползва слънчева енергия, за да работи целогодишно

15.09.2016 10:28 0 | Прочетена (644)


Бляскавата, хладна красотата на “Ледения хотел“ в Северна Швеция привлича хиляди посетители всяка година, но всяка пролет се стопява. Това ще се промени тази година, съобщава Greentech.bg. Едно ново попълнение в комплекса, което ще бъде добавено през декември, ще направи възможно леденият хотел да остане отворен и в слънчевите летни месеци. Това ще стане след инсталацията на покрив от слънчеви панели.

“Леденият хотел“ (Icehotel) работи от 26 години. Цели 26 години той следва една и съща комбинация от подготовка на дестинацията в началото на всяка зима и затваряне всяка пролет. Новото хотелско крило обаче ще бъде отворено 365 дена в годината. Решението идва в отговор на търсенето от страна на клиентите на хладно място за престой след среднощни походи или приключения с кучешки впрягове под ослепителното слънце.


През летните месеци новото крило ще генерира енергия от слънцето денонощно – чрез фотоволтаичните панели отгоре. Когато сезонното слънце залязва, крилото – в което има 20 апартамента, леден бар, както и галерия – ще се присъединява към останалата част от “Ледения хотел“, който ще утроява размера си, за да поеме зимния прилив. “Създадохме много атракции от лед досега и сме свидетели на нарастващ интерес за посещение на ледения хотел не само през зимата”, заяви основателят Ингве Бергквист. “Всяко лято имаме посетители от цял свят, които пристигат и ни питат къде могат да видят ледения хотел. Е, нямам търпение да мога да им го посоча в отговор!“

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |