Британски университет ще използва изцяло зелена електроенерия

22.08.2016 10:49 0 | Прочетена (615)


     Университетът на Западна Англия (UWE Bristol) обяви плановете си да избере нова енергийна тарифа, която гарантира, че използва изцяло зелена електроенергия от началото на следващия семестър, съобщи Greentech.bg.

Стартирайки от октомври, университетът ще черпи 100 от енергията си от зелени източници благодарение на специална тарифа, разработена от неправителствената организация „Енергиен консорциум“ и въведена от EDF.

students-union-at-uwe

Новата тарифа гарантира, че токът за дадената организация идва изцяло от възобновяеми източници. Това се проверява и се гарантира от сертификат за „Гаранция за произход – възобновяема енергия“ (REGO).

Университетът казва, че преминаването към новата тарифа ще промени радикално сметката му за ток: разходите, които доскоро са били по 3 милиона лири годишно, сега ще възлизат на едва 0,3% от тази сума.

За използването на възобновяема енергия от университета са се постарали и да произвеждат собствена такава: UWE Bristol има 450kWp фотоволтаичен масив на покрива си, казва Фабиа Жедер-Фишер, енергиен мениджър за UWE Bristol.

Наред с това университетът работи и за намаляване на търсенето и потреблението на енергия в на сградите. Поведението на потребителите остава най-важната част от стратегията за устойчивост на UWE. Това включва полагането на изолация от слама, въвеждането на светодиодно осветление в помещенията и др.



Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |