И Сеул забранява старите дизелови превозни средства

08.08.2016 11:02 0 | Прочетена (764)

Столицата на Южна Корея – Сеул – ще ограничи броя на старите дизелови автомобили по пътищата си от следващата година. Мярката е част от борбата на мегаполиса с нарастващото замърсяване на въздуха, съобщава Greentech.bg.

Четвъртата по големина икономика в Азия обяви през юни цяла серия от мерки за справяне с нарастващото въздушно замърсяване, най-вече с фини прахови частици и вредни емисии, особено след скандала с мамещия софтуер на Volkswagen. Сега Сеул има за цел да приведе качеството на въздуха си до нивата на европейските големи градове като Лондон и Париж – в рамките на едно десетилетие.

Министерство на околната среда на Южна Корея заяви в четвъртък, че Сеул ще въведе ограничението през 2017 г. То ще обхваща всички дизелови превозни средства, регистрирани преди 2006 г. Мярката ще се въведе и в близкия индустриален град Инчеон, а след това и от 17-те града в провинция Гйеонги през 2018 г.

Около 1,04 милиона автомобила ще бъдат обект на регулациите.

По-старите дизелови превозни средства с тегло 2,5 тона или повече няма да бъдат допускани в така наречените „зони с малки количества емисии”, освен ако не са оборудвани с устройство за намаляване на емисиите или с двигател с ниско замърсяване. Колите, които не се подлагат на редовна проверка на емисиите или пък не успеят да преминат теста, също няма да могат да влизат в града.

Ако някоя от камерите в града „забележи“ превозно средство, което не отговаря на изискванията, водачът ще бъде санкциониран с 200 000 вон (179 долара).





Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |