Строят кампус тип “космически кораб” в Силиконовата долина

06.10.2015 11:10 0 | Прочетена (3896)

Apple подписа сделката за изграждането на втори свой кампус от типа „космически кораб“ в Силиконовата долина, съобщава Greentech.bg. Новата сграда много ще прилича на екстравагантната централа с вид на НЛО, която все още е в процес на изграждане. Новата сграда, наречена Central & Wolfe, ще се простира на 18 акра в Сънивейл и по същество е заоблен обем, облечен в гладко остъкляване. Кампусът е проектиран да отговори на най-високите стандарти на LEED. Местното издание Business Journal съобщи, че Apple е подписала сделка с разработчика Landbank Investments, според която ще вземе на лизинг този проект, а няма да го придобива.


Въпреки, че вторият кампус на Apple с вид на НЛО не може да се сравнява по размер с футуристичната и огромна централа в Купертино, новеата сграда в Сънивейл – разположена на 6 км. от първата – все пак е доста внушителна. Проектирана от HOK Architects, „Central & Wolfe“ ще се простира на 71 500 квадратни метра офис площи. В нея ще има място за 4000 работници. Проектът ще замени съществуващия там бизнес парк с девет сгради, построени през 1960-те и 70-те години, със заоблена бяла шест-етажна сграда, съставена от три крила, центрирани около голям вътрешен двор.

Проектът е описан на уебсайта на проекта notanotherbox.com като „смесване на изкуството, науката и природата“. Очаква се кампусът Central & Wolfe да служи и като оазис от зелени площи. Тучни зелени покриви ще покриват сградата и ще предлагат 8300 квадратни метра достъпни зелени терени, всички напоявани от рециклирана вода. В допълнение към големия централен двор ще има и три интериорни озеленени градини, фиксирани в структурата така, че да предоставят достъп до природа, естествена светлина и изглед към откритото през прозорците, високи от пода до тавана. Покривни соларни панели ще осигуряват енергия за сградата. По-голямата част от паркинг-местата ще бъдат скрити под земята, а приоритет ще имат алеите за велосипедисти и пешеходци.


Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |