Бургас с подземни кофи за разделно събиране на боклук

28.08.2015 11:19 0 | Прочетена (584)

Модерни подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци бяха поставени в Бургас. Те се намират на улица "Сливница", чиято реконструкция завърши наскоро, съобщава КМЕТА.bg.

Подземните контейнери са пригодени за разделно събиране на боклук. Общата им вместимост е 12 куб. метра. Това е обем, който трудно може да бъде осигурен с поставянето на обикновени контейнери върху площадка на тротоара. Така се осигурява и повече пространство за коли и пешеходци, което е голям плюс за оживени райони като улица "Сливница".

Изхвърлянето на отпадъци в модерните съдове, които Община Бургас въвежда в употреба, става лесно и удобно. Цилиндричният капак се отваря чрез завъртане и отпадъците се поставят в неговата кухина. При обратното движение сметта попада в контейнера под земята. Механизмът не позволява достъп до изхвърлените отпадъци, което ще възпрепятства клошарите.

Ако системата работи добре и е ефективна, Община Бургас ще постави такива контейнери и на други места в града. Освен подземните контейнери, на "Сливница" е изграден нов тротоар, подменени са водопроводът и капаците на дъждоприемните шахти.

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |